Změna velikosti písma

Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Velkoobjemový odpad

Velkoobjemový odpad



Datum konání:
16.9.2016
Datum ukončení:
19.9.2016

Od pátku 16. září do pondělí 19. září bude na návsi v Soběslavicích přistaven kontejner na velkoobjemový odpad. Do tohoto kontejneru je možné odkládat pouze takový odpad, který vzhledem ke svým rozměrům nemůže být umístěn do sběrných nádob nebo do pytle na odpad (např. koberce, matrace, nábytek apod.)

 

Do kontejneru nesmí být ukládán:

papír,

sklo,

PET lahve,

kovový odpad,

biologicky rozložitelný odpad, například: zbytky ovoce, zeleniny, travní hmota, plevel, listí, jemné nebo drcené větve, hobliny a piliny

nebezpečný odpad, například: léky; ředidla, kyseliny, louhy, vývojky a ustalovače, chemické přípravky na ochranu rostlin, hubení škůdců a plevelů; zbytky starých barev, obaly od barev; kompletní televizory, počítače, monitory, tiskárny, ledničky, drobné elektrozařízení, zářivky; všechny druhy, baterií a článků; upotřebené motorové oleje, olejové filtry a další zaolejovaný materiál.

stavební odpad, například: eternit, azbest, asfalt, stavební omítky, lepidla, stavební směsi, stavební suť.

 

Pokud by tyto složky odpadu v kontejneru byly obsažené, bude obec Soběslavice muset zaplatit vytřídění odpadu z kontejneru v ceně 10 000,0 Kč za tunu a velkoobjemový odpad by byl pro příští rok ohrožen. Dodržujte, prosím Vás, uvedená pravidla, abychom se vyhnuli komplikacím s velkoobjemovým odpadem.